Elkészítés: A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük. Egy másik edényben a vajat felolvasztjuk, majd a csokoládét beletörjük, megvárjuk, hogy az is felolvadjon. Közben a tojásokat felverjük. A vajas csokoládét a száraz hozzávalókhoz adjuk, durvára keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, és tovább keverjük. Ízlés szerint mehet bele egy kis tej (mi 3,9%-os bio tejet használtunk). Amikor szépen selymesedik, de a cukor még darabos, mehet bele a pálinka. Ezután simára keverjük, hozzáadjuk a kis darabokra kockázott aszalt sárgabarackot, és még egy kis keverés után negyed órára állni hagyjuk. Ez pont elég idő arra, hogy a sütőt 170 fokra előmelegítsük. A sütéshez kb. 20-25 perc kell, illat és tűpróba alapján amúgy is biztosra lehet menni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre