Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás sertéssült zöldségekkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéscomb
  • 15 dkg bacon
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db lilahagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db paszternák
  • 60 dkg krumpli
  • őrölt fehérbors
  • zsálya
  • rozmaring
  • 3 dl marhahúsleves
  • 3 evőkanál olíva olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst vágjuk fel nagyobb kockákra. A zöldségeket karikázzuk fel vastagabbra, a krumplit vágjuk nagyobb kockákra, a hagymát pedig negyedeljük fel. A bacont vágjuk kisebb kockákra.

    A feldarabolt zöldségeket enyhén sózzuk meg és keverjük össze. A feldarabolt húst ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd forgassuk alaposan össze.

    Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olaj at, majd tegyük bele a húst, és néha megkeverve süssük pirosra. Amikor már kezd színt kapni, keverjük hozzá a felkockázott bacont, és úgy süssük pirosra.

    Az elősütött húst a zsiradékkal együtt tegyük bele egy tepsibe, és szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával. Az előzőleg feldarabolt zöldségeket helyezzük a hús köré, majd ízlés szerint szórjuk meg a zsályával és az egész rozmaringgal. Végül öntsük fel a marhahúslevessel, és fedjük le a tepsit fóliával.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.

    Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé még salátát is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin