A tésztához vízgőz fölött megolvasztjuk a vajat, a felaprított csokoládéval, majd hozzáadjuk a kávét.
A tojásokat felverjük a barna cukorral, és beleforgatjuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet. Simára dolgozzuk. Belecsorgatjuk a megolvasztott vajas-kávés csokit, végül hozzáadjuk a tejfölt.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 165 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
A krémhez simára keverjük a mascarponét a porcukorral és a vaníliával, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
A csokoládét durvára reszeljük, és ezt is a krémhez adjuk.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és kis lángon megolvasztjuk, és picit hagyjuk hűlni. Ezt is a krémbe keverjük, a kimagozott meggyel együtt.
Az összeállított krémet kihűlt tésztára simítjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Olvasztott csokival bevonjuk a süteményt, majd pár óra hűtés után, felszeletelve kínáljuk.