Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Erdélyi padlizsánkrém II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Erdélyi padlizsánkrém II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 182
  • Elküldve: 27

Hozzávalók:

  • 1 kg érett padlizsán (sötét legyen a színe, és könnyű)
  • 1 tojás sárgája
  • 1 fej vörös- vagy lilahagyma (ne legyen csípős)
  • 2 dl olaj
  • bors
  • citromlé vagy ecet
  • 1 mokkáskanál cukor
  • pikánsabb az íze, ha 1 gerezd fokhagymát is teszünk bele

Elkészítés:

A padlizsánt nyílt, erős lángon kell megsütni (nem kell megijedni, ha megszenesedik a héja, mert annál finomabb), és minél hamarabb lehúzni a héját, akkor a húsa szép fehér marad. Le szabad mosni hideg vízzel a megpucolt padlizsánt, és utána fél órát hagyni lecsorogni.

Mixerrel összetörjük, beletesszük a tojás sárgáját, és a 2 dl olajjal habosra keverjük. Utána jön bele az apróra megvágott hagyma (jobb megvágva, mint reszelve) és a fűszerek. Az egészet fél percig a mixerrel keverjük. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet Tadeka küldte. Köszönjük!



tadeka receptjeiből:
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. tadeka
    2011. május 9. (hétfő) 19:54
    Kedves Emeske! Elolvasva a recepted, eszembe jutott, hogy édesanyám pont így készítette, ahogyan te leírtad. A mixelés egy lustább változat, és az is , hogy nem keverem ki külön a majonézt, mert legtöbbször nem sikerül. Ha kipróbálod ezt a \"lusta asszony\" változatot , meglátod, hogy nagyon jó. De különben igazad van. Én most is Erdélyben élek, Kolozsváron, és tudom, hogy a magyarországi ismerősök, ha meglátogatnak, mindig vinettát kérnek, sőt a volt férjem is , aki Budapesten él, elkérte a receptet, de a villanykályhán lehetetlen elkészíteni.... Szerintem a lényeg a nyílt láng, amin szenesre sül a padlizsán héja. Minden jót kívánok, Tádéka
Receptválogatás
Finom fánkok farsangra
Lehet szalagos vagy csöröge, de akár joghurtos vagy túrós is, tölthetjük, mázazhatjuk - mindenhogy nagyon szeretjük!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Zöldséges lencseleves Zöldséges lencseleves
Besamelben sült brokkoli Besamelben sült brokkoli
Kolbászos paprikás krumpli II. Kolbászos paprikás krumpli II.
Csirkés tortilla házilag (gluténmentes) Csirkés tortilla házilag (gluténmentes)
Túrós csusza tejföllel és baconnel Túrós csusza tejföllel és baconnel
Fehérboros csirkemell párolt zöldségekkel Fehérboros csirkemell párolt zöldségekkel
Spicces vargabéles Spicces vargabéles
Mákos-meggyes tekercs-torta Mákos-meggyes tekercs-torta
Barackos-áfonyás túrókrém (laktózmentes) Barackos-áfonyás túrókrém (laktózmentes)
Thai csirkeleves Thai csirkeleves
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123562_programajanlo-110.jpg Februári gasztroprogramok

A hideg téli napok fesztiválkínálata igazán klasszikus. A különféle disznóvágásokon való részvétel mellett külön hurka- és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123537_gombakremleves-110.jpg Gombakrémleves finoman fűszerezve

A krémlevesek ünnepnapokon, hétvégéken és hétköznapokon egyaránt jólesnek. Téli hidegben pedig valóságos energetizáló hatásuk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123543_csaszarmorzsa-110.jpg Császári morzsa

A császármorzsa vagy smarni a monarchia egyik igen kedvelt desszertje volt, s népszerűsége azóta is töretlen. Nem is csoda: a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123551_superbowl-110.jpg 10 szuper amerikai recept a Super Bowl 2015-re

Meccshez mindig jól jön egy kis harapnivaló, főleg ha társaságban szurkolunk. És ha már Super Bowl, stílusosan válasszunk most az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123549_spagetti-110.jpg Elsősegély a kamrából: a tészta

Mindannyian jól ismerjük azt a hó végi állapotot, amikor a családi költségvetés már a végét járja, és a kosztpénzből sem igazán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123519_peksutemeny-110.jpg Finomságok a házi pékségből

Vége-vége-vége mindennek! Már ami a vizsgákat, tanulást illeti, így az elmúlt héten jutott idő sok-sok olyan elfoglaltságra,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123532_tchibo-110.jpg 4 tipp egy profitól, hogyan egyen több zöldséget a családunk

A paleolit táplálkozás ma már senkit sem hagy hidegen – és ez így van jól. Kinek a vegetáriánus étrend, kinek a paleo,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123512_osi-gabona-110.jpg Ősi gabonák

Egyre több ősi gabona tűnik fel manapság az ismeretlenből. Míg a kilencvenes években a tönkölybúza jótékony hatásait ismertük…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept