Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdei gyümölcsös-szilvás csatni (chutney) karácsonyi pulyka mellé

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 1 kiskanál koriander levél (vagy őrölt mag)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kisebb méretű lilahagyma
  • 3-4 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 dl barna cukor (lehet több is)
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 mokkáskanál szárított, őrölt chili
  • 2 szelet reszelt friss gyömbér
  • 1 kg fagyasztott felezett szilva
  • 45 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 25 dkg fagyasztott eper
  • 0,5 dl finom vörösbor
  • 2 kupak rózsavíz (el is maradhat)

Elkészítés

    Elkészítés: A fagyasztott gyümölcsöket szobahőmérsékleten egy kicsit kiengedem. Egy jó nagy edényben a vajat, a hagymát, kókuszt, a fűszereket picit megpirítom, majd mindent belekeverek, kivétel: cukor, eper, erdei gyümölcs és rózsavíz. A szilvát is beleteszem, mert vastagabb és erősebb a szerkezete, mint a többi gyümölcsnek.

    Közepes lángon, pár percenként kevergetem 20 percet, ezután hozzáadom a cukrot, és további 10 percet kevergetem vele. Ekkorra már egy kicsit besűrűsödött, hozzáadom az epret és az erdei gyümölcsöket, elkeverem, lefedem, és 20 percig lassú tűzön rotyogtatom. Isteni az illata, a legvégén adom hozzá a rózsavizet, és készen is van.

    Még forrón tiszta üvegekbe töltöm (mint a lekvároknál), és ha kihűlt, a hűtőbe tárolom. Ezt a csatnit fogom felmelegítve a karácsonyi pulyka mellé kínálni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin