Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres ricotta-torta

5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg ricotta
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál citromkrém
  • 1 citrom reszelt héja
  • A tetejére:
  • fél citrom reszelt héja
  • friss eper

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát picit kivajazzuk.

2. A piskótához a fehérjéket nem túl kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét és a lisztet. Pár határozott mozdulattal elkeverjük, a formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük (kb. 15 perc).

3. A krémhez a tejszínt elkezdjük felverni. Mikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a ricottát, a citromhéjat, a citromkrémet, a porcukrot, és krémesre dolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

4. Az elkészült, kihűlt piskótalapot megkenjük a krémmel, tetejét kirakjuk fél szem eprekkel, pici citromhéjat reszelünk rá.

Ezek is érdekelhetnek