Epres muffin

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 11 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 24 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1,2 dl tej
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 2 bögre eper (1 bögre = 2,5 dl)

Elkészítés

    Elkészítés: A cukrot és a megolvasztott margarint krémesre kikeverjük egy nagyobb tálban. Hozzáadjuk a tojást, és jól összekeverjük őket. Egy másik tálba beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a sót, majd ezeket jól elkeverjük. A cukros keverékhez felváltva hozzáöntögetjük a lisztes keveréket és a tejet, majd belekeverjük a vaníliás cukrot. Vigyázni kell, hogy tényleg csak addig keverjük, amíg muszáj, különben túl nehéz lesz a muffin tésztája. Ezután jöhet az eper, amit előzőleg megmostunk, megszárítottunk a víztől (a legegyszerűbb papírtörlőn) és felnegyedeltünk. Óvatosan belekeverjük a tésztába, majd a muffinpapírral kibélelt muffintepsibe kanalazzuk azt.

    A papírokba elég nagyjából 1 evőkanálnyi tésztát kanalazni, így kb. 24 muffin lesz ebből a mennyiségből. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük őket.

Megjegyzés

Bármilyen idénygyümölcsből pompás lesz ez a muffin, legyen az áfonya, málna, cseresznye.

Matkó Éva
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bogi 2 évvel ezelőtt
mennyi tej kell ebbe a muffinba?
Kovács-Goda Brigitta 4 évvel ezelőtt
Nekem is 12 db lett belőle. Még étcsokidarabokkal meg lehet bolondítani, azt is a tésztához kell keverni, egyszerre a gyümivel :)
Banka Bernadett 4 évvel ezelőtt
Én is megcsináltam! Könnyű a tésztája, nagyon finom lett! Köszönöm!
Ditti 4 évvel ezelőtt
Mi is megcsináltuk és nagyon finom lett! Csak nekünk a megadott mennyiségekből 12 db jött ki :)

Hasonló Receptek

Magazin