Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eat art, a szín-vacsora

Mit csinálnak művészek egy alkotóházban? Alkotnak. Még a vacsorából is műalkotás készül, legalább is Gyermelyen. Szombaton mindenkit örömmel látnak egy közös főzésre!

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Design tanszéke a nyár végén művésztelepet szervezett Gyermelyen, a Széchenyi Művésztelep Alapítvány alkotóházában. Az Alapítvány némi pénzzel is tudta finanszírozni a hallgatók munkáját, azonban ezt a pénzt csak az alkotómunkához szükséges anyagokra és eszközökre lehetett fölhasználni.

Elhatározták, hogy a fotós, mozgóképes, installatív munkák mellett a hét során egy eat art projektbe fognak bele - ezzel nemcsak megoldják a tábor szervezésének egyetlen problémáját: az étkezésüket, de a közös vacsorák, ebédek menűsorainak kitalálását és elkészítését a tábor művészeti programjává tették. Így születtek a tematikus vacsorák, amelyeket a hét napjaihoz asszociatív módon rendelt színek rendszereztek. Zöld, sárga, piros ételek készültek az egyes napokon.

A program dokumentációját  - a művésztelepen készült más munkákkal együtt - a művésztelep zárórendezvényén mutatják be szeptember 7-én, szombaton a Gyermelyi Falunap keretei között, ahol közös főzéssel várják a látogatókat, természetesen egy újabb szín, a barna bűvöletében.

További információk az eseményről >>>

A képek az ételek elkészítése során és az elfogyasztásuk közben készültek. 

Ezek is érdekelhetnek