Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adunk 4 kanál kristálycukrot, a fehérjéhez pedig 2 evőkanál cukrot. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a diót. Jól elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjét óvatosan összeforgatjuk vele. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejben a grízt megfőzzük, kihűtjük, majd a habosra kikevert porcukros margarinhoz adjuk. Beletesszük a diót is, és jól összedolgozzuk.
A krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára, majd megszórjuk csokireszelékkel. Tetejét ízlés szerint díszíthetjük dióval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre