Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-meggyes rétes

Hozzávalók

  • 1 csomag konyhakész rétestészta
  • 2-3,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 6 dkg barna cukor
  • 1/2 csapott tk vegyes fűszer (tetszés szerint)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1-2 ek zsemlemorzsa
  • 50 dkg magozott meggy
  • 5 dkg aprított dió
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. Két lap rétestésztát kiterítünk úgy, hogy részben fedjék egymást, majd vékonyan megkenjük a tojással. A maradék két lapot a tetejére helyezzük, és ezeket is megkenjük tojással.
    2. Megszórjuk a barna cukor nagyobb részével, a vegyes fűszerrel és a reszelt citromhéjjal. Szétosztjuk rajta a meggyet, majd erre zsemlemorzsát szórunk, hogy a meggy levét felszívja. Végül megszórjuk a dióval a tetejét. Az egyik oldalon hagyunk a peremén tiszta területet.
    3. Felcsavarjuk a rétest, és a gyűrött részt alulrahajtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, megkenjük vajjal, és megszórjuk a maradék barna cukorral.
    4. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy addig, amíg a tészta ropogós, a meggy puha nem lesz. A rétest kivesszük a sütőből, és megszórjuk porcukorral.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin