A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ezután lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, majd a hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a tölteléket.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk az egész tojásokat, a habtejszínt, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a darált diót és a pudingport (v. lisztet) is.
Az előzőleg elkészített tésztát kivesszük a hűtőből, egyenletesen rákanalazzuk a diós masszát, majd megszórjuk az áfonyával. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 50-55 perc tűpróbáig sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni a pitét. Amikor kivesszük a sütőből még kissé lágynak tűnik, de már nem ragad rá a fogpiszkálóra a töltelék, és mire kihűl, szépen lehet majd szeletelni.