Elkészítés: A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, az olívaolajon lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, visszaforraljuk, hogy az alkohol elfőjön belőle. Hozzáadjuk a curryt, kicsit pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és a zöldségeket puhára főzzük.
Hozzáadjuk a tejszínt, ezzel is felforraljuk, majd krémesre turmixoljuk. Átpasszírozzuk.
A gombóchoz a darált húshoz adjuk a finomra vágott fokhagymát és rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, és kevés garam masala fűszert adunk hozzá. Sütőben 180 fokon 10-15perc alatt megsütjük. A levesbe szedjük, és 8-10 percig főzzük tovább a levesben.
A paradicsomokat negyedekre vágjuk, a koriandert felaprítjuk. Összekeverjük, és egy csipetnyi római köményt teszünk hozzá.
Tálaláskor a leves tetejére tesszük a paradicsomot, majd vékony chiliszállal díszítjük.