Keress receptre vagy hozzávalóra

Cukkinis-krumplis tócsni

Hozzávalók

  • 1 db cukkini
  • 2 db burgonya
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek tejföl
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A megmosott cukkinit finomra reszeljük és enyhén besózva állni hagyjuk. Közben a meghámozott burgonyát és a megtisztított hagymát lereszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk vagy présen átnyomjuk. A kinyomkodott cukkinit elvegyítjük az előkészített zöldségekkel, majd összeforgatjuk a keményítővel és a tejföllel. A masszát sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
    2. Egy tapadásmentes serpenyőben némi olajat hevítünk, és egymástól kellő távolságban evőkanálnyi halmokat rakunk bele a zöldséges masszából. Mindet lelapítjuk, és a lepénykéket mindkét oldalukon megsütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin