Elkészítés: A megtisztított pacalt feltesszük főni. Sót, őrölt borsot, kockára vágott hagymát és 5 gerezd fokhagymát, babérlevelet melléteszünk a vízbe, öntünk rá 1 kanál ecetet. Ebben kb. 2-3 óráig abáljuk. Amikor kész, kivesszük a léből, és tetszőleges csíkokra felvágjuk, ha egy picit már hűlt.
A csülköt bőrrel együtt kockára vágjuk. A szalonnát bográcsban zsírjára sütjük. A hagymát felkockázzuk, és a zsíron megdinszteljük. Ebbe dobjuk a felkockázott csülköt, a felszeletelt pacalt. Sózzuk, borsozzuk, és a fele paprikát félbevágva beletesszük. Addig főzzük, amíg megpuhul a hús és a pacal is, közben többször megkeverjük, és pótoljuk a vizet, ha szükséges.
Amikor puha minden, rátesszük a fűszerpaprikát, a paprikát és 1 karikára vágott hagymát, és azt is puhára főzzük, de ne főjön szét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre