Elkészítés: A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejfölt. Alaposan kigyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb. 2 mm vastagra. Sütés közben meg fog dagadni a tészta. A vékonyra kinyújtott tésztát derelyevágóval négyszögekre vágjuk, és mindegyik közepét bemetsszük. A négyszög 2 sarkát áthúzzuk a bemetszésen, és kész a fánkocska.
Bő, forró olajban sütjük, de vigyázzunk, hamar megsülnek. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.
Még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük, és rumos baracklekvárral kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre