Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csorbaleves

default user icon

Hozzávalók

  • A leveshez:
  • 3 ek olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 tk szárított, morzsolt lestyán
  • 1 ek zellerzöld
  • 3 ek citromlé
  • A húsgombóchoz:
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 tk só
  • 1 mk őrölt köménymag
  • 1 db tojás
  • 3 dkg rizs
  • 1 ek zellerzöld

Elkészítés

    1. Egy lábasban felmelegítjük az olajat. Ezen megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megsózzuk, megborsozzuk.
    2. A sárgarépát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval és a feldarabolt gombával együtt a hagymához adjuk. Átpirítjuk, majd felengedjük kb. másfél liter vízzel.
    3. Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst megsózzuk, és fűszerezzük őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zellerlevelet. Ezután vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk a masszából.
    4. Ha felforrt a leves, közepes lángra tesszük, majd óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ekkor hozzáadjuk a lestyánt és a frissen aprított zellerzöldet. Végül citromlével ízesítjük. Kb. 15-20 perc főzzük, amíg a gombócok megpuhulnak.

      Hétvégi gombócos menü >>> 

      Gombócok >>> 

      Hússal készült levesek >>> 

Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin