Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócos csorbaleves

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk mindegyiket.
  2. Megdinszteljük az olajon a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is, és összepirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, és hozzáadjuk a lestyánt.
  3. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, az átnyomott fokhagymával, ízlés szerint sóval és borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, és azokat a levesbe tesszük.
  4. A levest 40 percig, lassú tűzön főzzük, aztán behabarjuk a liszt és a tejföl csomómentes keverékével. A tűzről levéve a citrom kifacsart levével ízesítjük.

CSIRKÉS CSORBALEVES (CIORBA A LA GREC)>>> 

CSORBALEVES HÚSGOMBÓCCAL>>> 

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss