Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés profiterol

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vizet a vajjal és egy csipet sóval együtt kezdjük el melegíteni. Ha felforrt, húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a lisztet, majd tegyük vissza a tűzhelyre. Kevergessük, amíg össze nem áll, és el nem válik az edény falától. Hagyjuk a tűzön még 2 percig (közben kevergessük!), majd ha már serceg, vegyük le, és borítsuk ki egy tálba.

Miután kihűlt, egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük a tésztát addig, amíg levegős, buborékos nem lesz, majd töltsük nyomózsákba. Nyomjunk belőle kb. 30 darab, kisebb golyót egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 200 fokon (4-5 gázfokozat) süssük kb. 15 percig. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

A tej felét kezdjük el melegíteni, és olvasszuk meg benne a kisebb darabokra tördelt tortabevonót. A másik felét keverjük csomómentesre a kukoricaliszttel és a cukorral, majd adagonként dolgozzuk a megolvasztott csokoládéba. Amikor besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és kevergetve hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt verjük fel a porcukorral. Töltsük nagyon vékony csövű habzsákba, majd azt a tésztalabdákba fúrva töltsük meg mindet a habbal. Ha maradt tejszínhab, fújjunk köréjük néhány habrózsát, majd az egészet öntsük nyakon a csokis krémmel.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Ha valaki nem szereti az étcsokoládés tortabevonót, akkor készítheti tejcsokoládéssal is, de akkor elegendő kevesebb kristálycukor is a csokikrémbe.
- 19900626

Ezek is érdekelhetnek

Friss