Csokoládés kosárka

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 3 kocka étcsokoládé
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 2 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

    Elkésztés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kis kosárformákba kis golyókat nyomkodunk, és megsütjük.

    A krémhez a cukrot, a kakaóport, a csokoládét, a tojást és a tejet felrakjuk főzni, majd amikor kezd melegedni, hozzáadjuk a lisztet (azért, hogy ne legyen gombócos), és gyors kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, 25 dkg margarint habosra keverünk, és a kihűlt krémet hozzá adjuk.

    A kosárkák közepébe meggyet, mazsolá , mogyorót lehet rakni, majd a krémet a kosárkákba töltjük, és jégcukorral, mogyoróval, reszelt csokoládéval díszíthetjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kalcsó Józsefné 4 évvel ezelőtt
Szeretném megkérdezni, hogy hány darab kosárka lesz belőle? Üdv. Edit

Hasonló Receptek

Magazin