Előkészítés: A szőlőt megmossuk, a szemeket kettévágjuk. A körtét meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kivágjuk, és a gerezdeket még kettévágjuk. Azonnal megcsepegtetjük a citrom levével, hogy ne barnuljon meg.
Elkészítés: A gyümölcsöket 6 evőkanál vízzel, a cukorral, a citrom héjával, a gyömbérrel lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A pudingot elkészítjük a csomagoláson szereplő utasítás szerint a tejjel. Vizes evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk ki, és négy tányérra szétosztjuk. Mellészedjük a körtés-szőlős kompótot, megszórjuk kevés porcukorral, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre