Elkészítés: A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük.
Minden filét 2-2 szelet sonkába göngyölünk.
Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget. Rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük.
A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk.
A filét előmelegített tányérra tesszük és melegen tartjuk.
A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre