Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemájas táska

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt + a hintéshez
  • 15 dkg vaj
  • 2 dkg friss élesztő (vagy 1 tasak szárított)
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 kávéskanál só
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dl langyos tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg libazsír
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 keménytojás
  • 1 evőkanál parmezán sajt
  • 2-3 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál majoranna
  • bors
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet 1 kávéskanál cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felhabosodni. Közben a lisztet egy nagyobb méretű tálba szitáljuk, megsózzuk, elmorzsoljuk a vajjal. Közepébe fészket formálunk, oda öntjük az élesztős tejet, a tojássárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk a tésztát. Cipót formálunk, meghintjük liszttel, és egy tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 bő óra alatt duplájára kelesztjük.

    Közben a csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, felkockázzuk. Zsírt olvasztunk, megpároljuk rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a májat, az átnyomott fokhagymát, paprikát és az egészet átsütjük, majd fűszerezzük sóval, borssal majorannával, és egy picit hűlni hagyjuk. Ekkor hozzáadjuk az áttört tojást, a lereszelt sajtot, a mustárt és a citromlevet, és botmixerrel krémesre pürésítjük.

    A megkelt tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 10*10 cm-es négyzetekre felvágjuk. Mindegyik négyzet egyik oldalára kb. 1 evőkanál májpástétomot halmozunk, a másik oldalt 3 helyen bevagdaljuk, a széleket óvatosan lekenjük tojással, és a vágott oldalt a májasra hajtva összeragasztjuk, egy villa segítségével lenyomkodjuk, majd a tetejét is lekenjük tojással.

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a táskákat, és 210 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin