Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés derelye

MME MME
3.5/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szitán áttört túrót tojással, citromhéjjal és cukorral összekeverjük, majd a liszttel összegyúrjuk. Kinyújtjuk, és mint a derelyét, megtöltjük kimagozott gyümülccsel vagy lekvárral. A tészta felét ráhajtjuk a töltelékhalmokra, a közöket ujjunkkal összenyomjuk, majd derelyevágóval kis kockákra vágjuk. Forrásban lévő vízbe tesszük, és miután feljönnek a víz tetejére, még 4 percig főzzük. Utána lapátkanállal kiszedjük. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd fahéjas porcukorral és dióval megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Egy család jóizű második fogása ebédre. - MME

Ezek is érdekelhetnek