Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos répatorta

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg őrölt mandula
  • 7,5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 2 ek cseresznyelikőr
  • vaj (a formához)
  • 18 dkg sárgabaracklekvár
  • 15 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • 2 db sárgarépa
  • 2 ek cukor

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A citromot megmossuk, szárazra töröljük, lereszeljük a héját, majd félbevágjuk és kifacsarjuk a levét. A megtisztított répát lereszeljük.A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a répát és a mandulát.
    2. A lisztet, a sütőport, a szegfűszeget és a sót összekeverjük, majd a répás masszához keverjük.Gazdagítjuk a likőrrel és a fehérjékből vert habbal, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
    3. A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. A kész, a kihűlt tésztalapot megkenjük a lekvárral.
    4. A cukormázhoz a porcukrot felfőzzük a citromlével, és még melegen a lekváros tésztáralocsoljuk. Ezután kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
    5. A díszítéshez a megpucolt sárgarépát felkarikázzuk, majd mindegyik szeletet a cukorba forgatjuk. Ezzel díszítjük a torta tetejét.

      Még több répatorta >>> 

      Kevert sütik >>> 

      Húsvéti vendégvárók >>> 

Megjegyzés

A tésztába ízlés szerint mazsolát és zúzott pisztáciát is keverhetsz.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin