Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
Bár a fűtött fóliasátraknak hála, már április elején elkezdődött a hazai szamócaszezon, és a fűtetlen fóliákban is érik a gyümölcs, a szakértők szerint április végére, május elejére a szabadföldi ültetvényeken is elkezdődhet a szüret, ami egészen júniusig kitart.
Videó
"Ha bárhol sétálunk a mezőn vagy a réten, gyakorlatilag körbe tudjuk magunkat enni" - vallja Megyeri Sára, aki vadon termő növényekkel fogalalkozik, és Dzsindzsa márkanéven számos izgalmas terméket készít belőlük. Sárától, az eddigi videókban már megtanultunk teát, lekvárt és különféle szörpöket főzni - ezúttal a mezei szamóca gyűjtésébe avat be bennünket, ami tulajdonképpen a piacon kapható, termesztett eper vadon élő őse.
MME
Az illatos, ízletes, lédús piros bogyókhoz szerencsére könnyű itthon hozzájutni. Minden egyes szezonban újra felfedezhetjük, milyen sokoldalúak. Egyedül arra kell vigyázni, hogy csupán napig tárolhatók a hűtőben, ezért a legjobb azonnal megenni vagy feldolgozni őket. Nagyobb mennyiségből készíts lekvárt, szörpöt, befőttet, de akár le is fagyaszthatod.
MTI
Már kapható lesz a hétvégétől a friss magyar szamóca a piacokon, a zöldségeseknél és az áruházakban, a hazai termés várhatóan június közepéig-végéig kitart majd - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
Orbán - Marosi
Eper vagy szamóca? Sokat lehetne rajta vitatkozni, de mi helyette inkább fogtunk 12 darab üvegbe zárt epret vagy szamócát, amit dzsemként vagy lekvárként hagyta el a gyártósort. Egy listán kezeltük őket, a polcokon sincsenek szeparálva, illetve a strandbüfében sem fogják különösebben szétválogatni őket.