Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Gondoltátok volna, hogy a világ összes kukoricakonzervjének 36%-a Magyarországon készítik? Magyar kukorica kerül a dobozokban, amit kizárólag enyhén sós vízzel öntenek fel, és a hírelszteésekkel ellentétben a tartósítást hőkezeléssel intézik. Nem hiszed? Mutatjuk! Gyertek velünk a csabai konzervgyárba, és lessetek be velünk a kulisszák mögé!
Cikk
MME
A csemegekukoricát édeskés íze miatt sokan szeretik. Egy doboz konzervet akár önmagában is elmajszolunk, de nagyon sok ételt is felturbózhatunk vele. Használhatjuk húsos ragukhoz, vagy köretnek rizzsel, de levest és salátát is készíthetünk belőle.
Minden strandon halljuk az ismerős, repedt fazék hangú dallamot, miszerint „forró csemege, kukorica, máááájsz bitte”. Ezen a bicskanyitogató mondaton felbuzdulva álmodtuk meg, hogy tesztelni fogunk laza 13 darab különböző konzervkukoricát.