Elkészítés: 1. Tegyünk egymás mellé 8 gombóc vaníliafagyit egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd helyezzük őket a fagyasztóba körülbelül 1 órára.
2. Készítsük el a bundát. Tegyük a lisztet, a sütőport, az olajat és a vizet egy nagy tálba, majd kézi habverővel keverjük, amíg homogén elegyet nem kapunk.
3. Melegítsük az olajat a fritőzben 180°C-ra. Vegyük ki a fagylaltgombócokat a mélyhűtőből, majd egyesével mártsuk be őket a lisztes masszába, végül egy lyukacsos kanál segítségével óvatosan helyezzük őket a forró olajba. Egyszerre 3 gombócot süssünk.
4. Az elkészült bundázott gombócokat emeljük ki az olajból, és konyhai papírtörlő segítségével itassuk le róluk a felesleges olajat.
5. A még forró gombócokat hintsük meg porcukorral, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre