Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsos-citromos rostélyos

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket enyhén kiverjük, és a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtüzdeljük.

A borsos olajat lábasban egy kicsit megforrósítjuk, majd a hússzeleteket oldalanként 2-3 perc alatt elősütjük. Félretesszük a húst.

A visszamaradt olajban a megtisztított, felszeletelt hagymát és sárgarépát megpirítjuk. A húst rárakjuk, a citrom sárga héját belereszeljük (vigyázva, hogy a fehér része ne kerüljön bele, mert attól keserű lesz). Ráöntjük a húslevest, majd lefedve kis lángon kb. 45 perc alatt puhára pároljuk.

Ezután a húst lecsepegtetve egy tálaló tálba tesszük.

A visszamaradó lét a citrom kicsavart levével, borral ízesítjük. A tejfölt, lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, és a zöldséges levet ezzel sűrítjük, majd 2-3 percnyi forralás után a húsra szűrjük.

Köretnek spagettit tálalunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss