Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolgár zöldségleves

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • mindenféle zöldség
  • bors
  • olaj
  • kefir
  • tejföl
  • fűszerek
  • tészta vagy rizs

Elkészítés

    Elkészítés: Mindenféle zöldségből lehet készíteni. Kelkáposzta, káposzta, sárgarépa, gyökér, karalábé, zeller, zöldborsó, zöldbab, paprika, paradicsom, hagyma. Ezeket, vagy ezekből ami van, kis darabokra vágod. Az egészet - úgy, ahogy van - elkezded párolni, sóval, borssal, kevés olajon, kicsi vízzel. A hagyma fontos!

    Ízlés szerint lehet köménymagot, babérlevelet, őrölt borsot is tenni bele.

    Amikor már háromnegyedig készen van, akkor vagy kevés rántással berántod, felengeded vízzel úgy, hogy viszonylag sűrű legyen, vagy beleteszel legalább 2 nagy kefirt, az adja majd a levét. Vagy rengeteg tejfölt teszel bele (legalább 2 nagy adagot).

    Kicsit savanykásnak kell lennie, tehát vagy elég a kefir savanyúsága, vagy belecsöpögteted egy fél citrom levét.

    Ha hígabbra készíted, érdemes vagy egy marék rizst belefőzni, vagy valamilyen apró tésztát.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

emerika
Isteni finom! A són és a borson kívül őrölt köményt és tárkonyt tettem bele, rizs már nem kellett mert sok volt a zöldség és nagyon-nagyon fincsi lett!!!! Ajánlom bárkinek!

Hasonló Receptek

Magazin