Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birsalmasajt dióval

default user icon

Hozzávalók

  • 3 kg birsalma (puhára főtt, áttört)
  • 2,4 kg kristálycukor
  • 20 dkg dióbél
  • zsír a formák kikenéséhez

Elkészítés

    1. A birsalmát megmossuk, kettévágjuk, héjával, csumájával együtt kizsírozott lábasban annyi vízben tesszük fel főzni, ami éppen ellepi.
    2. Ha puhára főtt, krumplinyomón áttörjük, és amennyi a tiszta súly, kilónként 80 dkg cukrot adunk hozzá. A cukorral együtt főzzük egy órát, ekkor adjuk hozzá a feldarabolt dióbelet, majd együtt még főzzük fél órát. Ha fakanállal elhúzzuk, látjuk a lábos alját.
    3. Kizsírozott formákba rakjuk, ha kihűlt, dióval megszórt deszkára borítjuk, és 2–3 naponta megfordítjuk, hogy hamarabb száradjon.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin