Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birsalmás-túrós tésztafelfújt

default user icon
3.3/5

Hozzávalók

  • 2-3 db birs alma
  • 2-3 ek méz
  • őrölt fahéj
  • 25 dkg szélesmetélt
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • 10-15 dkg darált dió
  • 4-5 ek olvasztott vaj

Elkészítés

    1. A birsalmát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a mézet, az ízlés szerinti fahéjat és megpároljuk .
    2. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
    3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal és a túróval kikeverjük, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát és összeforgatjuk a tojáshabbal.
    4. Egy sütőtálat kivajazunk, meghintjük morzsával és belekanalazzuk a tészta felét, megszórjuk dióval és rásimítjuk a birsalmát, majd betakarjuk a megmaradt túrós tésztával. A tetejét megcsurgatjuk olvasztott vajjal és megszórjuk dióval. 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.

    ÉDES TEJFÖLBEN SÜLT BÖGRÉS PALACSINTA >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin