Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a réteslisztet, a porcukrot és a sót. A fehérjét robotgéppel felverjük, majd a kemény habhoz hozzáadjuk a sárgáját és elkeverjük.
A serpenyőbe olajat öntünk, annyit, hogy egyenletesen elterjedjen az alján. Ha az olaj forró, beletesszük a hab felét, és köralakúra simítjuk el a serpenyőben. Ha kész, tányérra csúsztatjuk, és kisütjük a másik felét is.
A barack elkészítéséhez egy kisebb serpenyőt veszünk elő. Ujjnyi vastagon mézet öntünk bele, majd felhevítjük. Beletesszük a kis cikkre vágott barackot, majd a cikkek mindkét felét megsütjük. A barackot elosztjuk a két omletten, a serpenyőben maradt mézet pedig rácsorgatjuk. Melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre