Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojások fehérjét elválasztjuk, majd ásványvízzel felverjük. Közben beleszórjuk a kristálycukrot, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd az előbbi lisztes keveréket.
2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. Még a tepsiben porcukorral megszórjuk, majd kiborítva hagyjuk kihűlni.
3. A töltelék a zselatint elkészítjük a tasakon leírtak szerint. A túrót villával összetörjük. A vaníliás cukorral, a porcukorral és a cappuccinó-porral felverjük a habtejszínt, majd óvatosan belekeverjük a túróba.
4. A tésztára kenjük a krém 2/3-át. A banánokat megpucoljuk, hosszában félbevágjuk, citromlével meglocsoljuk, majd a krémre tesszük. Rákenjük a maradék krémet, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
5. Megolvasztott tortabevonóval meglocsoljuk a tetejét. A banánokat felkarikázzuk, és ezzel díszítjük.