Elkészítés: A lisztet a vajjal, a sóval és a sütőporral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, kevés tejfölt, és könnyű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A sonkát ledaráljuk, a tehéntúrót áttörjük, és az egészet vajjal és csipet sóval elkeverjük. A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszába keverjük.
Kinyújtjuk a tésztát vékonyra, kockákra vágjuk, és megtöltjük a masszával, lazán buktaformára feltekerjük. Kikent tepsibe rakjuk úgy, hogy alulra kerüljön a szabad oldala. A tetejét kissé felvert tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.
Melegen is, hidegen is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre