Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás rétes egyszerűen, leveles tésztából

Hozzávalók

  • 15 dkg mandula (vágott vagy szeletelt)
  • 50-60 dkg alma
  • 1 db citrom
  • 2 ek nádcukor
  • 2-3 mk fahéj
  • 6 dkg aranymazsola
  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A mandulát száraz serpenyőben - zsiradék hozzáadása nélkül - pár perc alatt megpirítjuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. Rászórjuk a cukrot és a fahéjat, majd jól átforgatjuk. Hozzákeverjük a mazsolát és 10 dkg pirított mandulát.
    2. Mindkét leveles tésztát téglalappá nyújtjuk. Nagyjából 3 egyenlő részre osztjuk, de nem vágjuk be, csak nagyon halványan bejelöljük. A két oldalsó részt 1 cm-es csíkokban bevágjuk a jelölésig (ezeket hajtogatjuk rá a töltelékre). 
    3. A mandulás-almás tölteléket egyenletesen a tészták közepére halmozzuk, majd az oldalsó csíkokat egymáson keresztezve ráhajtogatjuk. A megtöltött tésztarudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és rászórjuk a maradék mandulát.
    4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, felszeletelve tálaljuk.

      Még több recept Gasztrogabótól >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin