Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás lila káposzta dióval

default user icon
Almás lila káposzta dióval

Hozzávalók

  • 1 lila káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 2 savanykás alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál libazsír
  • 200 ml vörösbor
  • tengeri só
  • 3 szegfűszeg
  • 1 evőkanál aprított dió

Elkészítés

    Tisztítsuk meg a lila káposztát, vágjuk ki a torzsáját, majd csíkozzuk fel. Tisztítsuk meg, és vágjuk kockára a vöröshagymát. Mossuk meg az almát, vágjuk négyfelé, magozzuk ki, majd vágjuk kockára, és csöpögtessünk rá citromlevet.

    Forrósítsuk fel a wokot, és olvasszunk fel a libazsírt. Pirítsuk meg benne a vöröshagymát, adjuk hozzá a lila káposztát, majd 5 percig pirítsuk azt is.

    Öntsük föl a káposztát vörösborral, fűszerezzük sóval, szegfűszeggel, majd lefedve pároljuk 10 perig. Adjuk hozzá az almát, és további 10 percig puhítsuk az egészet. Vegyük ki az ételből a szegfűszeget, és dióval megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

További finom, kalóriaszegény ételrecepteket Ursula Summ A szelektív étkezés új szakácskönyve című könyvében találhatsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin