Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, majd kisebb kockákra vágjuk. A mézet felhevítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, megszórjuk az almáspite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral, majd pár percig pároljuk, hogy az alma még roppanós maradjon.
Ezután egészen kihűtjük, majd egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük a levét. Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírral együtt, majd egyforma kockákra vágjuk.
Ezután mindegyik tésztakocka közepére teszünk a lecsepegtetett almából, a széleket vékonyan megkenjük felvert tojással, majd megformázzuk.
A széleket egy villával lenyomkodjuk, hogy nehogy szétnyíljon sütés közben, majd egymástól kicsit távolabb, elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vékonyan lekenjük tojással.
Kb. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.