Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-hagymás hús

default user icon
3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg sertéskaraj
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 1/2 pohár vörösbor
  • 12 mogyoró-/gyöngyhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 alma

Elkészítés

    Előkészítés: A húst színtelen cérnával összekötjük. A sűrített paradicsom ot fél pohár meleg vízzel felhígítjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, a húst lassú tűzön kicsit megpirítjuk benne, majd leöntjük a borral, és megpároljuk (kb. 20 perc). Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a sűrített paradicsom ot, lefedjük, és közepes tűzön kb. 20 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a hagymát. Az almát meghámozzuk, és kivájjuk a magházát.
    Elkészítés: A hagymát hozzáadjuk a húshoz, beszórjuk a cukorral, és negyedóráig hagyjuk összeérni. Beletesszük az almákat, és felöntjük annyi vízzel, hogy egyharmadáig ellepje az almákat. Ízlés szerint sózzuk, és félig lefedve kb. 1 óráig lassú tűzön főzzük. A húst és az almákat felszeleteljük, tálalótálra tesszük, és a hagymákkal leöntve kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 460 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin