Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós béles

MME MME
2 4.3/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a tojást habosra keverem. Az almát megmosom, kicsumázom és héjastul lereszelem. Tálban kicsit kinyomkodom (a levét meg lehet inni), majd összekeverem a tojással, dióval, sárgabaracklekvárral, fahéjjal és cukorral.

Elkészítése: a felengedett tésztát elfelezem. (Az egyik felét felhasználásig visszarakom a hűtőbe). Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, és teljes felületét megszórom a zsemlemorzsa felével. A tésztán egyenletesen elosztom a töltelék felét, majd szorosan felcsavarom. A rudat két lapát segítségével óvatosan a sütőlemezre teszem. A másik tésztadarabot ugyanígy elkészítem. Oldalát és tetejét tejjel megkenem, majd az előmelegített, közepesen forró sütőben szép pirosra megsütöm. Még forrón rudanként 6-6 szeletre vágom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss