Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almafánk II.

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 nagyobb alma
  • 5 púpozott evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát lereszeljük, a többi hozzávalóval elkeverjük, majd forró olajba jó evőkanálnyi mennyiségeket teszünk, kicsit formázzuk, kisütjük. Amikor mindkét oladla aranysárga, kiszedjük, leitatjuk róla az olajat, meghintjük porcukorral és már lehet is eszegetni.

Megjegyzés

Ha valaki nagyon édesszájú, akkor az alapanyagba tegyen még pár kanál cukrot. Bár szerintem ez attól finom, hogy maga a fánk kicsit savanykás, és a porcukor a tetején eléggé megédesíti. Olyankor készítem, amikor a gyerekek hirtelen kitalálják, hogy édeset ennének, vagy ha váratlanul vendégek toppannak be, és nincs itthon semmi rágcsálnivaló.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin