Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletesen tiszta a mosógép – íme a recept!

default user icon
MME
Egy 48 másodperces TikTok-videóból végre megtudtuk, hogy milyen gyakorisággal, hogyan és mivel érdemes tisztítani a mosógépünket ahhoz, hogy az minél tovább szolgáljon ki bennünket. Annyit elöljáróban elmondunk: az ecet és a szódabikarbóna ebben is benne van.

Mára megszokhattuk, hogy a közösségi médiában az élet minden területének megvannak a maga influenszerei, így nem csoda, ha a takarításrajongók is kitermeltek maguknak jó párat. A gyorsan, fillérekből, csillogóan tisztára varázsolt konyha és fürdőszoba vagy háztartási gépek víziója midnenkinek vonzó, ezért nem meglepő, hogy több tízezer követője van ezekek a „takarításinfluenszereknek".

Egy észak-angliai háziasszony, Jessica May egy 48 másodperces TikTok-videóban mutatta meg, melyek a legfontosabb lépések, és azt is megosztotta, hogy milyen gyakorisággal kellene ezeket a műveleteket elvégezni.

Mosógéptisztítási praktikák 

A videó azzal kezdődik, hogy Jessica kikapja a mosószer-adagoló fiókot, és beáztatja egy lavór langyos, szappanos vízbe, majd átsikálja, és egy száraz ronggyal áttörli, hogy a feloldódott lerakódásokat teljesen eltüntesse, majd hagyja rökéletesen megszáradni.

Aztán a fiók helye következik, amit szódabikarbónás oldattal spriccel körbe, majd egy kefével dörzsöli le az öblítő- és mosószermaradványokat. Ugyanezzel a szerrel körbefújja a dobot, majd áttörli egy nedves szivaccsal.

„Ha valaki ennél alaposabban takarítaná ki a mosógép dobját, egyszerűen öntsön egy kupak ecet-szódabikarbóna kombót az adagolóba töltve, indítson el egy forró vizes mosást" – tanácsolja a posztban.

A tömítéseket is meg kell tisztítani

Ezek után a gumitömítés következik, amit egy másik, tiszta ronggyal töröl át, és végül jön az utolsó, kulcsfontosságú lépés: a mosógép szűrőjének kiemelése, majd meleg, szappanos vizes megtisztítása.

„Ezt a lépést sose feledjük el! És a legjobb, ha ezt körülbelül egyhavonta megismételjük, így mosógépünk évtizedeken át szolgál majd bennünket!

És amikor mindezzel végzett, feltölti a patyolattiszta mosószeres fiókot a mosógéptisztító porral, és elindít egy tisztító mosást – ezzel lezárva a folyamatot. 

Amit még hozzátennénk: érdemes a mosógép ajtaját és a fiókot is résnyire nyitva tartani, így a gép folyamatosan szellőzik, és kisebb eséllyel büdösödik be a rendszer.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss