Elkészítés: A tésztához az élesztőt belemorzsolom a lisztbe, és a többi hozzávalóval összedolgozom sima tésztává. Vékonyra kinyújtom, és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatom.
A korongok felét sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem, a széleit vékonyan lekenem tojással. A lekent korongok közepébe egy kis kupac lekvárt teszek, a lekvárra pedig a cukorral és citromhéjjal összekevert darált diót. Egy másik lapot helyezek a töltelék tetejére, és a széleket finoman lenyomkodom.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Amikor kihűltek, azolajjal és margarinnal felolvasztott csokoládéba beleforgatom, tálcára teszem, és dermedés után tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre