Elkészítés: A halat ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, majd kívül-belül sózzuk, és szórjuk meg a hal-fűszerkeverékkel. A zöldfűszereket vegyesen fogjuk össze csokorba, a fokhagymát a kés lapjával kicsit nyomjuk össze. Ezután helyezzük bele a hal hasüregébe először az összenyomott fokhagymát, majd a zöldfűszeres csokrot (ízlés szerint több fokhagymagerezdet is tehetünk).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Helyezzük rá egymás mellé a befűszerezett durbincsot, majd frissen őröljünk rá színes borsot, és locsoljuk meg a maradék olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg a hal bőrét a forró olajjal, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem.)
Helyezzük a halat tányérra, citromszelettel tálaljuk. Ízlés szerint salátát vagy köretet is kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre