Elkészítés: A 6 tojássárgáját 9 evőkanál vízzel és ízlés szerint 15-20 dkg kristálycukorral habosra verjük. Mikor kifehéredett, belekeverjük a sütőporral kevert 20 dkg lisztet, és egy nagyméretű gáztepsiben, sütőpapíron megsütjük.
Ha kész, levesszük a papírt róla, és hosszában félbevágjuk.
Az egyiket egy kis, magas falú tepsibe rakjuk (22x33 cm), ez lesz az alja. A másikat majd a tetejére tesszük a végén, felkockázva.
A krémhez a 2 csomag pudingot, a vaníliás cukrot, 8-10 dkg cukrot és a zselatint összekeverjük, és csomómentesre keverjük 2 dl hideg vízzel. 5 percig állni hagyjuk. Addig 4 dl vizet forralunk, majd megfőzzük benne a zselatinos pudingot. Míg hűl, a tojások (6) fehérjéből pici cukorral vízgőz felett kemény habot verünk, ha kész, belecsorgatjuk a zselatinos pudingot, és egyneművé keverjük, legjobb robotgéppel.
Ezt melegen ráöntjük a tepsiben lévő piskótalapra, majd a másik lapot kockákra, szeletekre vágva tesszük a tetejére. Dermedni hagyjuk, majd a kockák mentén szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre