Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes gesztenyesüti

45 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg darált keksz
  • 18 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl cukrász tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • rumaroma
  • babapiskóta
  • reszelt csoki

Elkészítés

Elkészítés: A gesztenyemasszát, a darált kekszet és a 18 dkg margarint összegyúrjuk, egy közepes tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk.

A krémhez a 9 dl tejet a 3 csomag vaníliás pudinggal, 2 evőkanál kristálycukorral és a vaníliás cukorral folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Amíg a krém kihűl, a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk, a két krémet még egy kicsit habosítjuk.

A krém felét a tepsiben lévő tésztára kenjük, ezután a rumos tejben áztatott babapiskótával kirakjuk, mikor az egész krémet elfedte a piskóta, akkor következik a krém másik fele, azzal befedjük.

A tejszínt kemény habbá felverjük, és a krém tetejére simítjuk, majd reszelt csokival díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss