Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ünnepi kókusztekercs

default user icon
2 3/5

Hozzávalók

  • 50 dkg darált keksz
  • 50 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 6 ek kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • kb. 6 ek rum

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél óráig állni hagyjuk, majdkinyújtjuk0,5 cm vastag téglalap formára.
    2. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a kókuszreszeléket és a rumot. Rákenjüka tésztára, majd feltekerjük.Fóliába csavarva hűtőbe tesszük.
    3. Kívülről is beleforgathatjuk kókuszba, ettől még mutatósabb lesz. Felszeletelve tálaljuk. 

    Kókusztekercs baracklekvárral >>> 

    Kókusztekercs kicsit másképp >>>> 

     

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

titusz2014
Jól sejtettem, hogy a töltelék receptje is katasztrófa... A rum kapásból elszínezi a szép fehér krémet, tehát aki nem akar egy moslékszínű krémet, ne tegyen bele. Rettenetesen száraz a töltelék, jóval több vaj kell bele, én tejszínnel is lágyítottam a krémet. Arra kell figyelni, hogy kenhető könnyű kókuszkrémet kapjunk, hiszen a vaj a hűtőben megdermed újból és akkor tökéletesen szeletelhető lesz a süteményünk. Viszont ha már eleve szárazon erőltetjük rá a tésztára, tovább dermedve egy fojtós, tömény, morzsás és ehetetlen keveréket kapunk. Aki beküldte ezt a receptet, nem hinném, hogy büszkélkedett vele egy ünnepi asztalnál.
titusz2014
Ez egy borzalmasan rossz recept. A tészta akár a fűrészpor, lehetetlen vele dolgozni és rosszízű. A javaslatom: több kakaópor, több tej és kb. 8-10 dkg olvasztott vaj vagy margarin hozzákeverése a tésztához, hiszen hűtve ez fogja majd össze a tésztánkat, nem fog szétesni morzsáira. Én a tésztába tettem egy kevés rumot is, sokkal ízletesebb lett tőle a massza. Még csak most állok neki a tölteléknek, de már a hozzávalókat elnézve ez is nagyon száraz lesz.

Hasonló Receptek

Magazin