Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós tányérdesszert cukormentesen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A túrós- tejszínes krémhez:
  • 20 dkg túrókrém
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési zselatin + kevés víz
  • 10 dkg xilit
  • 2 kávéskanál vanília-esszencia
  • A meggyzseléhez:
  • 20 dkg meggy + a leve
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 teáskanál étkezési zselatin
  • 1 dl víz
  • A müzlis talphoz:
  • kb. 10 dkg cukormentes müzli
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 2 teáskanál xilit
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • A desszert te tejére:
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A müzlit konyhai aprítóval ledaráljuk, és hozzákeverjük a xilitet, az olvasztott vajat és a kakaóport. A talphoz elkészített tésztát egy alufóliára nyomkodjuk, majd desszertgyűrűkkel kiszúrjuk őket, ezek fogják lezárni a desszertünket.

    A túró t a xilittel, a vanília-esszenciával és tej színnel elkeverjük, botmixerrel krémessé varázsoljuk. A zselatint kevés vízzel felmelegítjük, és óvatosan a túró s-tej színes krémbe keverjük.

    A meggyet a levével és xilittel kicsit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és még egy kicsit melegítjük, de nem forraljuk fel.

    A desszertgyűrűkbe a tészta tetej ére teszünk a túró s krémből, majd néhány percre hűtőbe tesszük. Kivesszük, és a meggyes zselét tesszük a krém tetej ére, ezután szintén hűtjük dermedésig, hogy ne keveredjenek a rétegek. Majd ismét egy túró s réteget teszünk a meggyzselére, és azt is megdermesztjük.

    A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és a 2. túró s réteg tetej ét vékonyan bevonjuk vele. 1 éjszakára hűtőbe tesszük a desszertgyűrűket, másnap kivesszük a sütiket és tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin