A burgonyát héjában puhára főzzük. Meghámozzuk és lereszeljük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd összedolgozzuk a liszttel, a kétféle tormával, a citrom lereszelt héjával és a finomra vágott snidlinggel. Megsózzuk és megborsozzuk, nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, majd lisztezett tálcára tesszük mindet.
Az olajat felforrósítjuk, a gombócokat kissé kilapítjuk. Közepes lángon aranyszínűre sütjük mindet.
A hagymát finomra vágjuk és megfonnyasztjuk 2 ek felforrósított olajon. Hozzáadjuk a pulykacombfilét, megsózzuk és megborsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A burgonyás korongokat a vékonyra szeletelt hússal és a tejföllel rétegezzük. Néhány szál snidlinggel díszítjük.
A burgonyatortához bármilyen maradék sült húst is felhasználhatunk. Ideális vendégváró fogás. Süssük elő a tortácskák mindkét oldalát, majd tálalás előtt tegyük néhány percre forró sütőbe.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!