Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teljes gőzzel a konyhában! 5 megdönthetetlen érv, miért szeretjük a gőzsütőt!

default user icon
MME
Miért finomabb és tetszetősebb ugyanaz a fogás a „menő” éttermekben, mint amit otthon készítünk? Hiába használunk azonos alapanyagokat és készítjük el az ételt nagy odafigyeléssel és odaadással?! Könnyű a válasz gondolhatnánk, hisz nem vagyunk mesterszakácsok. Pedig nem csak ez az oka!

Akkor hát mi? A technológia! Az éttermek professzionális konyháiban már évtizedek óta használják a gőzsütést - amelyre nyomos érveik vannak.

1. A gőzsütőben finomabb az étel!

Ezért tapasztaljuk, hogy a húsételek sokkal zamatosabbak, szaftosabb állagúak. A sült tésztafogások már látványukban is vonzóbbak. A zöldségek pedig roppanósak és ízűkben sokkal intenzívebbek. És ez még csak a látvány és az íz.

2. Vitamindúsabb marad a zöldség!

Legalább ilyen fontos, hogy mivel a gőzsütésnél alacsonyabb hőfok is elegendő az élelmiszerekben található vitaminok, ásványi anyagok nem bomlanak le olyan nagy mértékben mint a hagyományos eljárásnál. Tehát valójában arról van szó, hogy a sütési folyamat páradús környezetben megy végbe. Ezt a környezetet a készülék állítja elő, szabályozza, ellenőrzi. 

3. már otthonra is elérhető

Ez a technológia a Beko jóvoltából már háztartásainkban is elérhető. A márka kínálatában szerepel a a BIS 35500 XMS multifunkciós sütő gőzsütő funkcióval. A készülék ötvözi a multifunkciós sütési technikát és a gőzsütést. A termék 15 sütési programot kínál, köztük a ”3D” sütést, ami rendkívül nagy kapacitású sütési lehetőséget biztosít. Vagy a „pizza” programot, aminél az elkészült étel ropogós tésztával és lédús feltéttel bír. Természetesen a készülék gőzsütő és gőztisztító programokat is tud.

4.  EGyszerűen nagyszerű!

A sütéshez felhasznált gőzt a készülék az egyszerűen feltölthető tartályból nyert vízből állítja elő. Annak érdekében, hogy a készülék kiszolgálja a nagyobb kapacitást igénylő háztartások igényeit is extra nagy 82 literes sütési térrel rendelkezik. Ehhez párosul a 6 sütési szint melyből kettő teleszkópos sütősínnel rendelkezik, valamint a teljes mélységű tepsi, ami minden Beko sütő tartozéka.

5. könnyű tisztán tartani!

Hogy a sütés alatt keletkezett szennyeződések miatt se kelljen aggódnia a felhasználónak , a termék több innovatív megoldást is kínál. Ilyen a már említett gőztisztító funkció, valamint a katalitikus belső tér, illetve az a speciális nanotechnológiás bevonat (oleophobic), amely az ajtó belső felén található.

Használjuk bátran a gőzsütés adta lehetőségeket és készítsünk a Beko segítségével olyan ételeket mint amik a legjobb éttermek kínálatában szerepelnek - azonos minőségben! A sütési eljárás ugyan a professzionális konyhák világából érkezett, de a BIS 35500 XMS sütő touch control-os kezelőfelülete háztartási felhasználásra lett megalkotva. Menüje még előreprogramozott recepteket is tartalmaz. A design-ra a letisztult formák és minőségi anyagok felhasználása jellemző, így az ujjlenyomatmentes inox - és nagyfelületű fekete üveg felület jól illeszkedik a trendeket követő konyhabútorokba.

Ezek is érdekelhetnek