Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes burgonyatorta

MME MME
3 3/5
75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát uborkagyalun kerekre gyalulod. Egy tálban összekevered a főzőtejszínt ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval. Ráöntöd a burgonyára, összekevered. Egy kerek sütőedényt kikensz margarinnal, megszórod a zsemlemorzsával, és beleöntöd a tejszínes buronyát. Hideg sütőbe teszed, és először lefedve kb. fél órát sütöd, aztán leveszed a fedelet, és pirosra sütöd a burgonya tetejét. Ha van otthon sajtod, és reszelsz a burgonyába és a tetejére is, nem fogod elrontani vele. Ha készre sült, akkor kicsi pihentetés után cikkekre szeletelve tálalod.

Megjegyzés

Sült és rántott húsokhoz nagyon finom. A fűszerezést lehet variálni, kinek-kinek ízlése szerint. - MME

Ezek is érdekelhetnek